- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řepa červená | 100 |
Celer bulva | 100 |
Olej řepkový | 8 |
Parmezán 32% | 8 |
Cuketa | 100 |
Kedlubna | 100 |
Dochucovadla:
sůl, kari, chilli, tymián, parmezán
Energetická hodnota celkem: 927 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 155 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na přípravu zeleninových chipsů se hodí tvrdší druhy zeleniny - například řepa, celer, mrkev, kedlubna, lze využít i cuketu. Zeleninu očistíme, oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na velmi tenké plátky. Smícháme v míse s trochou oleje, případně soli a libovolným kořením, lze přidat i parmezán nebo sezamová semínka. My jsme zvolili kombinaci cuketa - parmezán, řepa - tymián, kedlubna - kari, celer - chilli. Dáme na plech na pečící papír a pečeme při 160°C dozlatova. V průběhu pečení můžeme obrátit. Hmotnost hotových chipsů 65 g, EH na 100 g = cca 1420 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.