TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené zeleninové chipsy

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kari, chilli, tymián, parmezán

Energetická hodnota celkem: 927 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 2, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 155 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Na přípravu zeleninových chipsů se hodí tvrdší druhy zeleniny - například řepa, celer, mrkev, kedlubna, lze využít i cuketu. Zeleninu očistíme, oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na velmi tenké plátky. Smícháme v míse s trochou oleje, případně soli a libovolným kořením, lze přidat i parmezán nebo sezamová semínka. My jsme zvolili kombinaci cuketa - parmezán, řepa - tymián, kedlubna - kari, celer - chilli. Dáme na plech na pečící papír a pečeme při 160°C dozlatova. V průběhu pečení můžeme obrátit. Hmotnost hotových chipsů 65 g, EH na 100 g = cca 1420 kJ.

Fotografie

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 12. 2018 21:07
Pečenou zeleninu dělám dost často. Dělám větší kousky a namáčím do tvarohového dipu.
10. 12. 2018 08:20
Chipsy dělám ,děkuji za inspiraci ,jsou výborné k televizi a nemám pak výčitky , že jsem mlsala
20. 05. 2018 22:14
Děkuji za inspiraci
18. 05. 2018 08:13
zajímavá inspirace....
17. 05. 2018 11:20
Občas dělávám, díky za inspiraci na další varianty :-)
16. 05. 2018 13:17
Už jsem si kolikrát říkala - nemohli byste fotografie upravit tak, aby se zvětšily při rozkliknutí významněji...? :-)
15. 05. 2018 20:20
Zeleninové chipsy nedělám ale zkusím je, dělám pečenou zeleninu mrkev,petržel, celer, cibule, česnek, kedlubna, červená řepa, vše nakrájim na větši kousky, dám trochu oliv. oleje, koření a dám upéct.
14. 05. 2018 21:30
Vypadá to velice jednoduše, takže vyzkouším.
14. 05. 2018 17:48
Také je dělám občas hranolky z celeru jako přílohu místo bramborových tak, jako Veve12. Zkusím to i z kedluben a červené řepy.
14. 05. 2018 16:33
Zeleninové chipsy mám ráda,ale ty průmyslové ne, ty jsou tak mastné, že se nedají jíst
14. 05. 2018 08:29
Jako inspirace k posezení myslím že využiji :-).
14. 05. 2018 07:25
Tak to vypadá skvěle. Jednou jsem od někoho dostala kupované a bylo to chutné ( i když při průmyslovém zpracování asi dost tučné ). Zkusím to. U nás to sice nevyužijeme u televize, ale hodí se to, když přijde návštěva nebo jako mls na cesty :-).
14. 05. 2018 07:11
Chipsy jsem ještě nedělala, ale dělám jako přílohu k masu mrkvové a celerové hranolky :-)

Naši partneři